Ďakujem Vám rozumní maďarskí voliči

7. novembra 2017, rudo, Nezaradené

Môže malá skupina premýšľajúcich voličov rozhodnúť o výsledku volieb? Áno, pri sobotných voľbách do zastupiteľstiev samosprávnych krajov sme boli toho svedkami.

Stalo sa to v našom košickom kraji. Malá skupina, stačilo len 900 rozumných maďarských voličov, rozhodla o tom, že predsedom kraja sa nestal smerák Raši ale kandidát opozície Trnka. Ako k tomu došlo? Vzhľadom na národnostnú štruktúru nášho kraja, si časť maďarských voličov uvedomila, že víťazstvo maďarského kandidáta je prakticky nemožné, hoc by maďarský kandidát bol aj svätcom /akože Pataky ním nie je/ a teda hlas pre maďarského kandidáta bude hlasom strateným. Premýšľajúci maďarskí voliči si toto uvedomili a svoj hlas dali Trnkovi, u ktorého bola menšia pravdepodobnosť prepadnutia hlasu a naopak veľká šanca na zmenu politiky v prospech bežných obyvateľov a teda aj ich samotných. Prekonali volanie srdca a hlasovali rozumom.

Pohybujem sa medzi našimi maďarskými spoluobčanmi a toto mám potvrdené od pár svojich maďarských priateľov. Takže rozumní maďarskí voliči srdečne Vám ďakujem!