Založ si blog

Koho bude voliť bývalý papaláš?

Stretol som sa s jedným známym, v minulosti politicky veľmi angažovaným. Vždy bol karierista a na konci svojej pracovnej kariéry sa vypracoval na celkom slušného papaláša. U ľudí ktorí ho poznajú nemá moc dobrú povesť, vedia že je karieristom. To ho ale netrápi, vysoký životný štandard mu bohato kompenzuje občasnú nevraživosť okolia.

Jeho politická a profesijná kariéra je zaujímavá. Niekedy na prelome 70./80. rokoch minulého storočia, ešte ako študent vstúpil do KSČ. V tom čase mu bolo jasné že úspešnú kariéru môže urobiť iba ako komunista. Po skončený školy začal pracovať ako obyčajný referent v nemenovanej inštitúcii. Jeho ambície takmer zhatila nežná revolúcia a pád komunizmu, keďže sa zdalo že komunisti budú odstavení od moci a bohatstva. Ale rýchlo sa zorientoval, zradil KSČ a vstúpil do Strany demokratickej ľavice /SDĽ/, ktorá združovala bývalé komunistické kádre túžiace po kariére. No sláva SDĽ trvala iba do volieb v roku 2002, kedy sa strana nedostala do Národnej rady. V tom čase však už jestvovala strana Smer, ktorá sa zdala veľmi perspektívna pre kariérny postup. A tak neváhal, zradil aj druhý krát, vystúpil z SDĽ a vstúpil do Smeru. Bolo to ešte predtým ako sa SDĽ zlúčila so Smerom!

Jeho profesijná kariéra kopírovala politickú kariéru. Aj vďaka politickej angažovanosti, postupne stúpal v rebríčku funkcií. Z pôvodne obyčajného referenta sa najskôr stal vedúcim oddelenia, potom zástupcom riaditeľa až nakoniec, počas dvoch posledných volebných období vlády Smeru, teda v rokoch 2012 – 2020 bol riaditeľom nemenovanej inštitúcie /pripomínam, že na Slovensku je pár stovák inštitúcií ako napríklad okresné úrady, krajské úrady, daňové úrady, úrady práce, ale napríklad aj nemocnice, polikliniky a ďalšie/. Krátko po zmene vlády v roku 2020 odišiel do dôchodku. Možno už predtým mohol ísť do dôchodku a posledné roky možno už nadsluhoval.

Teraz si teda užíva bohatý dôchodok, občas cestuje po svete a hovorí, že nebyť pár zdravotných problémov je veľmi spokojný. Pred niekoľkými dňami som sa ním stretol a prehodili sme pár slov. Prišla reč aj na politiku a na voľby. Napriek jeho politickej kariére ma prekvapil, keď mi celkom otvorene povedal, že sa ešte nerozhodol koho bude voliť, ale buď to bude OĽaNO alebo SaS. Spýtal som sa oko to, že on celoživotný komunista a smerák bude voliť OĽaNO alebo SaS? Odpovedal zaujímavo – vraj už nie je straník, teraz je dôchodca a má iné záujmy ako keď pracoval. Teraz musí pozerať na to kto ako bude pomáhať ľudom. Vraj nie je blbý aby volil zlodejov, nenechá vraj okrádať seba, svoje deti a vnúčatá. On ako riaditeľ vraj nekradol, nemal na to príležitosť, lebo všetky veľké nákupy sa robili na ministerstvách, tam sa vraj bohapusto kradlo. Teraz je na druhej strane barikády a ak sa zase bude kradnúť tak budú vlastne okrádať jeho a jeho rozvetvenú rodinu. Preto bude voliť niekoho kto môže ľudom pomôcť. Matovič je vraj jediný sociálne cítiaci politik na Slovensku. Toľko čo dal ľudom za posledné tri roky vraj nedali ostatné vlády za 30 rokov. Jeho jedinou nevýhodou je prchká, panovačná povaha. Silne zvažuje aj voľbu SaS, lebo SaS ako jediná vie z dlhodobého hľadiska zlepšiť život ľudí. Vraj jedine silná ekonomika prispeje k zlepšeniu životnej úrovne ľudí. Prečo majú ľudia v Rakúsku, Nemecku a inde na západe 2x, 3x vyššie platy ako na Slovensku? Je to preto, lebo ich krajiny majú silnú ekonomiku. Keď sa viac vyrába, zamestnanci dostanú lepší plat, viac peňazí príde do štátneho rozpočtu, viac sa môže dať dôchodcom, deťom, viac sa dá na zdravotníctvo atď.

Nuž zaujímavý názor bývalého papaláša.

Čo povedal Kočner o členoch Smeru /a Hlasu/. Toto sa voličom Smeru, Hlasu, SNS a Republiky nebude páčiť

17.09.2023

Už som písal článok o threeme, čiže o kryptovanej komunikácii Mariána Kočnera prostredníctvom mobilného telefónu s rôznymi ľuďmi. Keďže Kočner nepredpokladal, že sa k jeho kryptovanej komunikácii niekto niekedy dostane mohol hovoriť pravdu, to čo si v danej chvíli myslel. A tak celá threema je úžasné čítanie, ktoré v celej nahote odhaľuje charakter nášho štátu [...]

Rozdiel medzi SaS, OĽaNO, Smerom, Hlasom a SNS

01.09.2023

SaS vás naučí chytať ryby a dovolí Vám bez povolení (to je sloboda) chytať ryby vo vašom potoku alebo rieke. V prípade ak sa Vám v niektorí deň nepodarí chytiť rybu, tak Vám rybu dá (to je solidarita). OĽaNO je Matovič. Matovič Vám tiež umožní chytať ryby, ale musíte najskôr požiadať o povolenie a samozrejme musíte byť zaočkovaní :-). Ale občas, keď sa mu [...]

Hurá, už nemusíme ísť voliť

26.02.2020

Za prvé: včera Národná rada odmietla Istambulský dohovor. Takže najdôležitejší problém Slovenska sme vyriešili a preto už nemusíme isť voliť. Za druhé: eSSetácky softvér má už aj tak spočítané výsledky, tak načo ísť voliť, bola by to čistá strata času.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 48933x
Priemerná čítanosť článkov: 4078x

Autor blogu

Kategórie